Skriva texter

Min tanke med bloggen var att jag skulle bli bättre på att skriva texter. Korta små, enkla texter. Men ändå är det svårt att sätta sig ner och skriva. Hur hittar man inspiration, motivation etc. till att få till det.

Börja smått

Tanken är ju att börja smått. Små texter varje dag, men det kanske blir för överväldigande? Men några i veckan kan man väl få till. Var sugen på att hoppa på vad jag sett på twitter om att göra något varje dag i 100 dagar. Kanske ha det som en motivation. Kan man få till det som en rutin borde det bli lättare och att man blir bättre på att skriva. Men men vet ju hur många gånger man tänkt så med motion och träning.

Några enkla tips

Lite snabbt googlande gjorde att jag hitta på en del ideer för att ändå hjälpa en på vägen. Det låter ju inte så svårt.

  • Brainstorma, skriv ner allt du tänker på kring ett visst ämne.
  • Persona. Vem skriver du till, vad vill läsaren veta, vad vill hen ha svar på? Fundera vad läsaren ska känna efter läst din text.
  • Börja skriv bara, ganska snabbt kommer man in i något flow ändå och då är det bara att köra.

Tänk på

Skriv enkelt, tydligt och så begripligt som möjligt. Börja med det viktigaste först. Skriv en rubrik om ämnet, samt ett intro som inspirerar läsaren att fortsätta. Tänk på det ovan, gärna något läsaren kan känna igen sig i, eller hur vill du han ska känna sig. Kom sedan på 3-5 underrubriker kring din huvudrubrik, som gärna berättar mer etc.

Bara kör med flowet så borde man kunna få ner tiden på sina texter.

Vi får se om jag börjar skriva en text om dagen i 100 dagar, eller om det dröjer till nästa månad innan jag sitter här igen.

Mvh

Tillbaka