Hur ofta skrattar du?

Ett skratt förlänger livet, visste du att leenden och skratt gör dig gladare, friskare, kreativare och mindre stressad? Dessutom får det folk att tycka till om dig och gör dem intresserade av vad du har att säga! Det finns olika sätt att skratta, allt från ett artigt leende till ett djupgående skratt som kommer från djupet av ditt hjärta. Skratt är smittsamt och det finns forskning som visar att skratt kan minska stresshormoner i kroppen.

Träna upp dig

Man kan faktiskt träna sig på att skratta. Det låter kanske lite konstigt, men det fungerar. Om du anstränger dig för att skratta varje dag kommer det att bli lättare och mer naturligt med tiden. Du kan prova olika saker för att få dig själv att skratta, som att titta på roliga videor, umgås med vänner som får dig att skratta eller berätta skämt för dig själv.

Små barn skrattar eller ler 400 gånger per dag, medan 35-åringar bara gör det futtiga femton gånger om dagen. Så dra nytta av dina egna eller andras barn. Busa och skratta med dem så ofta du får chansen.

Vi vuxna glömmer ofta vilken underbar gåva humor är. Vi tyngs av krav, stress och dåligt samvete och blir ibland alldeles för allvarliga för vårt eget bästa. Skratta med arbetskompisarna, familjen och för dig själv - det gör livet roligare att leva!

Några enkla tips

Bit

Sätt en penna mellan tänderna, (inte mellan läpparna). När du biter aktiveras samma muskler som när du ler och det skickar positiva signaler till hjärnan.

Busa

Överraska med lösmustasch och lösnäsa vid frukosten, förställ rösten och grimasera på morgonmötet, brotta ner mannen och kittla honom när du kommer hem från jobbet.

Yoga!

Samla ihop några du vill skratta med. Stå i en ring med framåtlutad kropp, som ett lejon. Håll händerna, med utspända fingrar, på varsin sida om huvudet som en lejonman och spärra upp ögonen, öppna munnen maximalt och sträck ut tungan nedåt så långt det går. Sådärja - nu är det bara att börja skrikskratta. Och var så lugn, det smittar!

Tillbaka